Dnevi komedije 2013 brez spremljevalnega programa

Avtor: STA

Dnevi komedije bodo letos zaradi neugodnih finančnih razmer potekali brez spremljevalnega programa. Upravnica celjskega gledališča Tina Kosi je povedala, da se jim je finančna situacija že lani bridko maščevala, letos ni nič boljše. Število tekmovalnih predstav ostaja enako kot minula leta. Festival smeha se bo začel 7. marca.


Sleparja v krilu / foto: Uroš Hočevar

V tekmovalnem programu bo po besedah Kosijeve osem predstav in ena zaključna, pred katero bodo podelili festivalske nagrade. Tekmovalne predstave bodo z razliko od minulih let na sporedu ob četrtkih, petkih in sobotah.

Dnevi komedije 2013 se bodo tako začeli s predstavo režiserja Jake Ivanca Parole, parole ali Ni bila peta, bila je deveta, v izvedbi Gledališča Koper. Sledile ji bodo predstave: Sleparja v krilu v režiji Borisa Kobala in izvedbi celjskih gledališčnikov, Prešernovo gledališče Kranj bo uprizorilo komedijo Sen v režiji Mateje Koležnik, predstavo Filumena Marturano je režirala Katja Pegan, izvedla jo bosta Gledališče Koper in SNG Nova Gorica.

V tekmovalnem programu bodo še predstave Star fotr v izvedbi SiTi Teatra BTC in režiji Jurija Zrneca, Živalska farma v režiji Vito Tauferja in izvedbi ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljana, Vitez čudes v režiji Luke Martina Škofa, ki jo bo izvedlo Mestno gledališče ljubljansko, zadnja tekmovalna predstava pa bo Slovenska muska od A do Ž, režiserja Lada Bizovičarja in Jureta Karasa v izvedbi Špas teatra.

Zaključna predstava, s katero bodo 23. marca sklenili Dneve komedije 2013, bo Smehologija - stand up eductainment Predavanje o smehu Tadeja Toša. Po presoji Kosijeva so vse omenjene predstave duhovite in zabavne.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/dnevi-komedije-2013-brez-spremljevalnega-programa