Izkupiček dvestote ponovitve komedije »Art« v pomoč žrtvam poplav

Avtor: SNG Drama Ljubljana

V Mali drami bo v torek, 18. decembra, ob 20. uri jubilejna dvestota ponovitev komedije »Art« svetovno znane francoske dramatičarke Yasmine Reze v režiji Žarka Petana, ki je premiero doživela marca 1998.


foto Peter Uhan

Predstava o prijateljstvu in umetnosti, ki jo odlikuje bravurozna igra Bojana Emeršiča, Jerneja Šugmana in Aleša Valiča, je po skoraj petnajstih letih uprizarjanja najstarejša predstava na repertoarju SNG Drama Ljubljana. Ta pomembni dosežek, ki ga doživijo le redke slovenske in tuje gledališke uprizoritve, želi Drama povsem posvetiti dobrodelnosti in spodbujanju pomembnosti sporočila o medsebojni pomoči in sodelovanju, še posebej v času vse bolj neprijaznih življenjskih razmer. Tako bo izkupiček od prodaje vstopnic slavnostne dvestote ponovitve »Arta« v celoti namenila Zvezi prijateljev mladine Slovenije za pomoč otrokom in družinam s poplavljenih območij.

Po besedah v. d. ravnatelja SNG Drama Ljubljana Petra Sotoška Štularja Drama z dobrodelno dvestoto predstavo »Art« nadaljuje dolgoletno sodelovanje z Zvezo prijateljev mladine Slovenije in tudi drugimi društvi in ustanovami, ki v ospredje postavljajo pomembnost družbene solidarnosti. »Dosežek naše predstave je rezultat poldrugega desetletja zaupanja gledalcev in prijateljev gledališča. Odmevnost teh dragocenih trenutkov pa želimo ponuditi kot medij spodbujanja sporočila, ki je vedno aktualno: ne glede na velikost dejanj lahko skupaj storimo veliko več in izboljšamo življenje oseb v stiski. Kot osrednje slovensko gledališče želimo spodbujati vzajemno družbeno solidarnost in krepiti združevalne vrednote,« je še dodal.

Predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik se zahvaljuje SNG Drama za plemenito gesto, da izkupiček od prodaje vstopnic dvestote ponovitve izjemno uspele predstave »Art« v celoti nameni otrokom in družinam s poplavljenih območij. »Prošnje za pomoč neprestano prihajajo na našo Zvezo prijateljev mladine. Naša društva na terenu ljudem v stiski pomagajo na različne načine,  bodisi pri obnovi stanovanjskih prostorov ali pri nakupu življenjskih potrebščin. Prav tako smo v našem počitniškem domu v Kranjski Gori že gostili 60 otrok s poplavljenih območij na Koroškem, zanje pripravili teden ustvarjalnosti in jih tako odmaknili od nedavnih dogodkov. Hvala SNG Drama Ljubljana, ki prepoznava pomen solidarnosti in nudenja pomoči potrebnim.«


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/izkupicek-dvestote-ponovitve-komedije-art-v-pomoc-zrtvam-poplav