Narodno gledališče v Beogradu prizadel požar

Avtor: STA

Narodno gledališče v Beogradu je v noči na ponedeljek prizadel požar. Ta je izbruhnil malo pred polnočjo in delno poškodoval poslopje gledališča. Gasilci so požar pogasili že malo pred eno uro zjutraj. Veliki oder gledališča bo zaradi sanacije nekaj časa zaprt. V času požara se je pred gledališčem zbralo več igralcev in drugih umetnikov.



Vzrok požara zaenkrat ni znan. Po besedah poveljnika gasilske brigade Mila Jovičića je ogenj zajel del scene, prijavo pa so prejeli malo pred polnočjo. Kot je še povedal, je bilo na mesto požara takoj napotenih 16 vozil s 57 gasilci.

Tudi v. d. upravnika gledališča Dejan Savić je za Tanjug potrdil, da škoda, nastala v požaru, ki je zajel del odra, ni tako velika. Po njegovih besedah veliki oder nekaj časa ne bo deloval, medtem ko bo mali oder Raša Plaović deloval nemoteno.

Savić je še povedal, da je požar izbruhnil okoli polnoči na zadnjem delu odra, najverjetneje zaradi električne napeljave. Ranjenih v požaru ni bilo.

Gledališče je obiskal tudi predsednik mestne skupščine Aleksander Antič, ki je izrazil upanje, da bodo lahko igralci kmalu ponovno zaigrali v gledališču. Dodal je, da bi lahko eno predstavo namenili gasilcem, ki so dobro opravili svoje delo, piše srbska tiskovna agencija Tanjug.

"Škoda je nastala, vendar zahvaljujoč gasilcem, ki so jim pri delu močno pomagali zaposleni v gledališču, ni večja. Lahko bi bilo veliko huje," je dejal Antić ter obljubil, da bo mesto obnovilo poledice požara.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/narodno-gledalisce-v-beogradu-prizadel-pozar