Gostovanje Gledališča Virovitica v SLG Celje

Avtor: SLG Celje

V mesecu novembru bo v SLG Celje na sporedu prijateljsko gostovanje Gledališča Virovitica s predstavo Arthurja Schnitzlerja Rajanje.


foto Arhiv SLG Celje

Drama Rajanje govori o mehanskem promiskuitetnem ljubezenskem rajanju in o spolnosti kot glavni gonilni sili družbe. To družbo sestavljajo vsi sloji tedanjega Dunaja, od prostitutk, vojakov in služkinj vse do grofov in uglednih gospodov, med katerimi obstajajo sicer velike družbene razlike, v postelji pa so vsi enaki. Vsi so pohotni, obsedeni s seksom in nezvesti. Tako prostitutka kot ugledna gospa.

Čeprav je od nastanka drame minilo že 115 let, je tema same drame še vedno zelo aktualna. Avtor spolnosti ne jemlje zgolj kot telesno kategorijo. V svetu hinavcev spolnost, preko katere se manifestira veliko več kot samo intimni odnos med dvema posameznikoma, postane preizkus za celotno družbo. V njegovem delu spolnost nastopa kot družbena in ne intimna kategorija ter kot ostra kritika hinavščine v družbi.

***
Vstop je prost.
Vstopnico je potrebno predhodno rezervirati in prevzeti pri gledališki blagajni. Dodatne informacije na 03/ 4264 208 ali blagajna@slg-ce.si.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/gostovanje-gledalisca-virovitica-v-slg-celje