V SiTi Teatru BTC premiera otroške predstave na temo prijateljstva

Avtor: STA

V SiTi Teatru BTC so v soboto premierno uprizorili otroški muzikal v režiji Alice in Kajetana Čopa z naslovom Mojčin lepi svet. Predstava na temo prijateljstva, za katero je scenarij napisal Tomaž Lapajne Dekleva, v ospredje postavlja zgodbo dveh vesoljčic Lileje in Lilaje, ki sta poslani na Zemljo, da opravita nadvse pomembno nalogo.



Naloga vesoljčicama nalaga, da morata najti, kar je na planetu Zemlja najlepše, in to ponesti domov. Vesoljska ladja pritegne pozornost radovedne Mojce, ki pozna veliko lepih pesmic za otroke in ki ji tudi ples ni tuj. Sprva nezaupljivima vesoljčicama Mojca skozi pesmice odkriva skrivnosti Zemlje in njenih prebivalcev: ljudi, živali, rastlin, ter vsega, kar bitja čutijo in jih obdaja. Pesmice so vsem v pomoč, da skupaj odkrijejo tisto, kaj je na Zemlji najlepše - prijateljstvo.

Ravno prijateljstvo je rdeča nit predstave, ki prinaša mladim gledalcem sporočilo, da ni pomembno, kdo si in od kod prihajaš, če si prijazen do drugih, boš našel prave prijatelje. In če boš skupaj z njimi ohranjal naravo, bo svet lep, so ob predstavi zapisali v agenciji PijaR, ki je skupaj z družbo Rumbo producent predstave, koproducent je Zavod za kulturo Šoštanj.

V predstavi igrajo in plešejo Mojca Robič, ki je tudi koreografinja uprizoritve, in plesalci Plesne šole Spin. Besedila za pesmi predstave so prispevali Klavdija Bizjak, Robičeva in Grega Sulejmanovič. Za glasbo in aranžma so poskrbeli Igor Potočnik, Martin Pustinek, David Sredenšek, Sulejmanovič in Boštjan Grabnar. Avtor likovne podobe je Boštjan Majcen.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-siti-teatru-btc-premiera-otroske-predstave-na-temo-prijateljstva