Ljubljanska Drama zaenkrat brez novega ravnatelja

Avtor: STA

Kandidati za novega ravnatelja SNG Drama so prejeli odločitev Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport (MIZKŠ). Kot je potrdil eden od kandidatov Boštjan Tadel, za ravnatelja ljubljanske Drame ni bil izbran nihče.


foto Arhiv STA

Poleg dramatika in pomočnika urednice pri štirinajstdnevniku Pogledi Tadla, so bili na pogovore na ministrstvo povabljeni še režiserka Ivana Djilas, igralec Boris Mihalj in Mojca Jan Zoran, zdaj zaposlena na MIZKŠ.

Pred odločitvijo je moral resorni minister Žiga Turk pridobiti še mnenje sveta zavoda in strokovnega sveta SNG Drama Ljubljana.

Do imenovanja novega ravnatelja v ljubljanski Drami funkcijo v.d. opravlja Peter Sotošek Štular. Na mesto je bil imenovan maja lani za obdobje največ enega leta. Konec maja se je rok iztekel, podaljšan je bil še za pol leta. Gledališki režiser in nekdanji umetniški vodja več gledališč Eduard Miler je v vmesnem času skrbel za umetniško vodenje tega javnega zavoda.

Sotošek Štularja je na mesto v.d. ravnatelja ljubljanske Drame do imenovanja novega ravnatelja imenovala nekdanja ministrica za kulturo Majda Širca, ki je s 25. majem 2011 s tega mesta zaradi domnevne zlorabe položaja in denarnega okoriščanja razrešila Iva Bana.

Na MIZKŠ so sporočili, da bodo dodatne informacije sporočili takrat, ko bodo vsem kandidatom vročene odločbe.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/ljubljanska-drama-zaenkrat-brez-novega-ravnatelja