Kulturni center Janeza Trdine Novo mesto letos s tremi abonmaji

Avtor: STA

Kulturni center Janeza Trdine (KCJT) iz Novega mesta bo v programskem letu 2012/2013 namesto dosedanjih štirih ponudil tri abonmajske sklope, gledališkega, glasbeno-gledališkega in otroškega. Abonmajski niz bo skupaj prinesel 20 prireditev, ki so za razliko od izven abonmajskih tudi nekoliko izobraževalno obarvane, so povedali v KCJT.


Po besedah vodje programa KCJT Saše Šepec bodo v okviru gledališkega abonmaja predstavili šest predstav v produkciji slovenskih gledališč, prvič pa bodo gostili vsa tri nacionalna gledališča. Ljubljansko z igro Padec Evrope Matjaža Zupančiča, mariborsko z avtorskim projektom Ženska, ki sem ji bral po motivih romana Bernharda Schlinka Bralec in novogoriško s predstavo Filumena Marturano avtorja Eduarda de Filippa, ki je nastala v koprodukciji z Gledališčem Koper. Žanrsko bodo segli od drame in dokumentarne drame o Simonu Gregorčiču do črne komedije, je dodala.

V okviru glasbeno-gledališkega abonmaja bodo pripravili šest prireditev s prepletom glasbe, solo in zborovskega petja, književnosti, igrane interpretacije, plesa in uglasbene poezije, je nadaljevala Šepčeva.

V okviru otroškega abonmaja bo na sporedu osem prireditev, med temi je Šepčeva kot posebnost izpostavila otroško opero Kdor upa, ne odneha v produkciji Slovenskega narodnega gledališča Maribor. Otroški abonma je namenjen predšolski in šolski mladini, med drugim pa prinaša tudi glasbeno učno uro z godali in lutkovne ter dramske predstave v izvedbi poklicnih gledališč.

Abonmaje bodo v KCJT začeli vpisovati v ponedeljek, 11. junija, prednost pri vpisu pa imajo dosedanji abonenti, ki jih je bilo lani približno 800. Lani so v veliki dvorani KCJT obnovili klimatski sistem in prezračevanje, letos pa jih v njihovih prostorih čaka še nekaj vzdrževalnih del, je še povedala Šepčeva.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/kulturni-center-janeza-trdine-novo-mesto-letos-s-tremi-abonmaji