Zaključek gostovanja katalonskih in balearskih umetnikov v Gleju

Avtor: STA

Gostovanje katalonskih in balearskih umetnikov iz barcelonskega Antic Teatre v Gledališču Glej v sklopu izmenjave Glej, čez mejo se bo nocoj sklenilo s predstavo Opazuj, kako utrujenost porazi misel skupine umetnikov z imenom El Conde de Torrefiel. Sledil bo pogovor z ustvarjalci, ki ga bo vodila Andreja Kopač.


Opazuj, kako utrujenost porazi misel / foto Arhiv Antic teatre

Ideja skupine El Conde de Torrefiel, ki v svoj gledališki izraz tke prvine vizualnih umetnosti in literature, je, da vanjo vključijo elemente iz lokalnega okolja. Španskim umetnikom se bosta tako na odru pridružila tudi mlada slovenska košarkarja.

"Predstava je zasnovana na vprašanjih in odgovorih, ki so na začetku enostavni, a se skozi predstavo stopnjujejo do pravih govorov na določeno temo, med tem pa na odru gledamo košarkarski dvoboj," je pojasnila Tanya Beyeler, ki je predstavo režirala skupaj s Pablom Gisbertom.

Gostovanje katalonskih in balearskih umetnikov v Gleju sodi v cikel izmenjav Glej, čez mejo, ki so ga zasnovali z namenom druženja in izmenjave izkušenj med ustvarjalci, pa tudi zato, da v Slovenijo pripeljejo predstave, ki širijo obzorje slovenskim umetnikom in občinstvu.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/zakljucek-gostovanja-katalonskih-in-balearskih-umetnikov-v-gleju