Ta veseli dan kulture v Slovenskem narodnem gledališču Maribor

Avtor: SNG Maribor

Brezplačne vstopnice za La Traviato in Pravljico o carju Saltanu ter ogled gledališča.


foto arhiv Opera in balet SNG Maribor

Ob rojstnem dnevu Franceta Prešerna, 3. decembru, v številnih kulturnih ustanovah, zavodih, gledališčih, knjižnicah in muzejih že tradicionalno na pobudo Ministrstva za kulturo RS poteka Ta veseli dan kulture, na katerem se na najlepši način združujeta dostopnost in želja ljudi po kulturi. Kot vsako leto svoja vrata odpira tudi Slovensko narodno gledališče Maribor.

Ob 11.00 in 12.30 bosta vodena ogleda po gledališču, ko si bodo zainteresirani lahko ogledali ne le dvorane, pač pa bodo pokukali tudi v zakulisje in spoznali delo številnih ustvarjalcev, ki pripomorejo k čarobnostim posameznih uprizoritev.

Slovensko narodno gledališče Maribor poklanja tudi brezplačne vstopnice za ogled dveh predstav, in sicer za gledališko-lutkovno predstavo za otroke Pravljica o carju Saltanu, ki bo na Malem odru na sporedu ob 11.00, in za opero La Traviata, ki bo v Veliki dvorani na sporedu ob 19.30.

Brezplačne vstopnice je od torka, 29. novembra 2011, mogoče dvigniti pri gledališki blagajni, število je omejeno, zato pohitite.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/ta-veseli-dan-kulture-v-slovenskem-narodnem-gledaliscu-maribor-1