Srh otvori festival v Leipzigu

Avtor: Flota

Predstava Matjaža Fariča in Milka Lazarja “Srh, zvok na koži” bo 8. novembra v Leipzigu otvorila festival sodobnega evropskega gledališča “euro-scene”.


foto Miha Fras

Po uspešni ponovitvi v Ljubljani v okviru Balkanske plesne platforme se bo slovenski koreograf Matjaž Farič s predstavo Srh, za katero je glasbo napisal Milko Lazar, premierno predstavil nemškemu občinstvu. Svečana otvoritev festivala bo 8. novembra v veliki koncertni dvorani Gewandhaus zu Leipzig, na otvoritveni večer pa bo poleg Srha občinstvo videlo tudi performans Iva Dimcheva z naslovom “Concerto”.
 
Na festivalu euro-scene, ki je v svoji bogati zgodovini postal eden najpomembnejših festivalov sodobnega gledališča v Evropi, se bo poleg Srha zvrstilo še 24 predstav iz vse Evrope, ki bodo zajele ples, gledališče, glasbo ter predstave za otroke. Euro-scene Leipzig bo letos med 8. in 13. novembrom potekal že enaindvajsetič pod motom “zvočne motnje”, organizatorji pa stavijo na umetnike, ki se v Leipzigu do sedaj še niso predstavili, vendar pomembno zaznamujejo evropski plesni in gledališki prostor.
 
Predstava Srh je bila premierno uprizorjena novembra 2009 v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma in je nastala v koprodukciji zavoda Flota, Cankarjevega doma in Plesnega Teatra Ljubljana. Gre za eno največjih produkcij v zadnjih letih v Sloveniji, v kateri sodelujejo izjemni in priznani umetniki, plesalke Rosana Hribar, Kaja Janjič, Katja Legin, Ana Mrak, Mateja Rebolj, skladatelj Milko Lazar ter skupina Slovenski tolkalni projekt. Predstava Srh je bila tudi otvoritvena predstava 27. Tedna sodobnega plesa v Zagrebu.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/srh-otvori-festival-v-leipzigu