Slovenska premiera predstave Janeza Janše Kdo je naslednji?

Avtor: Maska

V koprodukciji Maske bo 6. novembra 2011 v Cankarjevem domu na sporedu performans Kdo je naslednji?, tokrat prvič za domače občinstvo - premierno je bil namreč uprizorjen že 14. oktobra 2011 na Švedskem v mestu Malmö.


foto Arhiv Maska

Performans odpira vprašanja o odgovornosti posameznika v sodobni družbi recesije, šoka, prekernosti, negotovosti in brezbrižnosti. Kaj je dejanje, ki lahko prinese  spremembo? Je demokracija samo prazen ritual neskončnih dialogov, ki ne vodijo nikamor? Kdo bo prevzel odgovornost in kaj naredil? Šel do konca? Je nasilje edina rešitev?

Performans razgrinja to vprašanje v povezavi z dokumentarnim in fikcijskim pristopom. Kdo je naslednji? je sestavljen iz filma, glasbe, koreografije in ustvarja polje, v katerem se veliko igralcev in veliko imen pogaja o dejanju. Vključno z gledalci. Ni dvoma, da je nekaj treba narediti, nujno. Vprašanje pa je, kaj je treba narediti in kdo bo to naredil? Lahko naredimo kaj v gledališču? Je gledališče prostor za akcijo?

***
Odštevanje
Kolektiv Maske in ustvarjalci predstave Kdo je naslednji? vabijo, da se jim danes, 4. novembra, ob 18. uri, pridružite na Čopovi ulici v Ljubljani, kjer bodo izvedli … akcijo.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/slovenska-premiera-predstave-janeza-janse-kdo-je-naslednji