Šugla vabi k vpisu

Avtor: Gledališče Ane Monro

ŠUGLA (Šola Uličnega GLedališčA) je namenjena mladim od 15. do 30. leta, ki jih zanima ulično gledališče in ustvarjanje uličnih predstav.


foto Luka Dakskobler

Vabljeni vsi tisti, ki bi radi postali ulični gledališčniki in ki so se željni naučiti toliko novega, da bodo v bodoče postali tvorci novih tokov uličnega gledališča pri nas. Z atraktivnim izobraževalnim programom želi ŠUGLA privabiti ljudi z močno voljo, z žilico za improvizacijo, tiste, ki jih ni strah pozornosti občinstva in nepredvidljivih situacij. Mlade, ki so radovedni, ki želijo spoznati novo pri sebi in drugih, tiste, ki se radi prilagajajo in iz tega potegnejo kar največ. Predvsem pa tiste, ki jih zanima resno in predano delo.

Oktobra bo ŠUGLA odprla vrata 3. generaciji Šuglarjev in jih izpopolnjevala v igri in uličnem gledališču do junija 2012, ko se bodo na Ani Desetnici predstavili s končno produkcijo. Oktobra 2012 pa bodo lahko nadaljevali z 2. oz. zaključnim letnikom Šugle 3.  ŠUGLA bo potekala dvakrat tedensko in sicer ob ponedeljkih od 16:00 do 19:15, ko bodo potekali celoletni predmeti in ob sredah, od 17:00 do 20:15, ko se bodo odvijale različne delavnice. Skupaj je to kar  8 šolskih ur na teden. Odvijala se bo v dvorani Dijaškega doma Tabor, na igrišču pred Dijaškim domom Tabor in - jasno - na  ljubljanskih ulicah in trgih;

Cena izobraževanja na ŠUGLI je  222 € na leto (traja 8 mesecev); V prvem letniku se boste lahko izpopolnili v gledališki igri, spoznali zgodovino uličnega gledališča in celo leto izvajali ulične intervencije po Ljubljani. Poleg tega se boste izurili v gledališki improvizaciji, se posvetili izraznemu gibu, izboljšali svoje glasbeno-ritmične sposobnosti in se naučili raznih akrobacij uporabnih na ulici. Učili se boste tehnike klovna, veščin žongliranja in bruhanja ognja.

Za vas so k sodelovanju povabili strokovnjake na prej omenjenih področjih: Branko Završan, Goro Osojnik, Vida C. Bren, Juš Milčinski, Vita Osojnik, Zlatko Kaučič, Ravil in Natalija Sultanov, Katjuša Kovačič, Vincent de Lavenere (FRA) in Matjaž Madjar – Mefisto.

Če misliš, da je ŠUGLA prava šola zate, se čim prej prijavi. Prijavnice sprejemajo do 6. 9. 2011

po pošti na: Gledališče Ane Monró (Prijava - ŠUGLA3), Kersnikova 4, 1000 Ljubljana,
po e-pošti na: urska.anamonro@gmail.com ali
informacije tudi po telefonu na: 041 862 530 (Urška).

Prijavnico najdeš na spletni strani Društva Gledališče Ane Monró – www.anamonro.org


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/sugla-vabi-k-vpisu