Marku Mandiću nagrada judita splitskega poletnega festivala

Avtor: STA

V Splitu se je v nedeljo s podelitvijo nagrad sklenil 57. festival Splitsko poletje. Marko Mandić je za vlogo v predstavi "Ma and Al" v režiji Ivice Buljana prejel nagrado judita za dramski program. V utemeljitvi je zapisano, da je Mandić s čarovnijo igre pritegnil pozornost gledalcev, jih vpeljal v misli lika in v utrip njegove vznemirjene duše.


Ma in Al / foto Jesenko Rasol

Predstava "Ma and Al" je nastala v produkciji ljubljanskega Mini teatra in Teatra Hotel Bulić iz Zagreba. Žirijo za dramsko nagrado so sestavljali urednica in književnica Eda Vujević, dramska igralka Jasna Malec in teatrolog in književnik Vlatko Perković.

Nagrado judita, ki nosi ime po biblijski junakinji, najbolj uspešnim umetnikom vsako leto podeljuje glavni medijski pokrovitelj Splitskega poletja, časopis Slobodna Dalmacija.

Ob zaključku festivala v nedeljo so podelili še dve nagradi. Maestro Hari Zlodre je bil nagrajen za dirigiranje baleta Grk Zorba Mikisa Theodorakisa in opere "Ero s onoga svijeta" Jakova Gotovca, mladi vibrafonist Šimun Matišić pa za nastop na koncertu "Gipsy Jazz" v izvedbi Tria Mateja Matišića & Christiana Escoudea.

Tekom enomesečnega festivala, na katerem je gostovalo več kot 600 umetnikov, je bilo prikazanih 43 opernih, baletnih in gledaliških predstav. V programu so bili tudi koncerti in razstave ter projekcije izbranih filmov s puljskega filmskega festivala.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/marku-mandicu-nagrada-judita-splitskega-poletnega-festivala