Jeseni v gledališču Škuc trije novi projekti

Avtor: STA

Gledališče Škuc v sezoni 2011/2012 napoveduje tri premiere in nekaj uspešnic iz minule sezone. Septembra bo premiero doživela predstava Oscarja Wilda Ribič in njegova duša v režiji Ivana Peternelja. Načrtujejo še performans Slučaj Inge M. v izvedbi igralke Olge Grad ter lutkovno igro Dvojčka in vrag, ki bo nastala v sodelovanju z Mini teatrom.


Wildovo pravljico o lepoti, strasti, modrosti, bogastvu in ljubezni Ribič in njegova duša bodo uprizorili v sodelovanju s Slovenskim mladinskim gledališčem (SMG), so sporočili iz društva Škuc.

Oktobra bo Gradova izvedla performans Slučaj Inge M. Gradova je za projekt temeljito preučila besedila Heinerja Müllerja, ki so močno zaznamovana s samomorom njegove žene Inge. Predstava pod vodstvom režiserja Nicka Upperja bo, kot so zapisali v Škucu, ponudila "pravo kriminalistično in psihološko preiskavo".

Novembra se bodo s kubansko lutkovno predstavo Dvojčka in vrag v Škucu ponovno poklonili otroškemu občinstvu. Motiv lutkovne igre, ki jo je poslovenila režiserka Ana Krauthaker, je sposojen iz ustnega izročila afrokubanske kulture in velja za eno največjih uspešnic na Kubi. Predstavo bodo premierno izvedli v dvorani Mini teatra na Ljubljanskem gradu.

V programu Škuc gledališča, ki deluje že 11. leto, ostajajo predstave Amado mio Piera Paola Pasolinija v režiji Ivana Peternelja, ki je nastala v koprodukciji s SMG, trpka komedija Toma Daltona Bidwella Družba na poti v režiji Alena Jelena, nastala v koprodukciji z Mestnim gledališčem ljubljanskim ter monodrama Tamare Doneva Misterij žene v režiji Jelena in izvedbi Vesne Jevnikar.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/jeseni-v-gledaliscu-skuc-trije-novi-projekti