Maska na festivalu Pleskavica

Avtor: Maska

Maska bo s programom Dramaturgija plesa prisotna na festivalu Pleskavica med 12. in 14. junijem 2011 z delavnico za mlade dramaturge in javno prezentacijo programskih orodij Whatever Dance Toolbox.


Dramaturška delavnica za mlade dramaturge
 
Urnik:
nedelja, 12. 6. od 14.00 - 17.00 ure
ponedeljek, 13. 6. od 12.00 do 17.00 ure
torek, 14. 6 od 12.00 do 17.00 ure
sreda, 15. 6 od 12.00 do 17.00 ure (oziroma po dogovoru)

Udeleženci bodo razvrščeni v tri skupine pod mentorstvom Ivane Ivković, Jasne Žmak in Roka Vevarja.

Z namenom spodbujanja kontinuiranega dela in večje vključitve dramaturških sodelavcev v prakso so v okviru festivala PLESKAVICA zasnovali intenzivno štiridnevno delavnico, v kateri se bodo mladi dramaturgi v sodelovanju z mentorji in pod njihovim vodstvom preizkušali v teoretičnem in praktičnem delu, prevprašali vlogo dramaturgije, dramaturškega in seveda pozicijo dramaturga v plesnih predstavah. Delo bo praktično in neposredno vpeto v ustvarjalni proces in ustvarjanje ad hoc predstave.

Namen delavnice je ustvarjanje dialoga med (bodočimi) dramaturgi, spodbujanje intenzivnejšega vključevanja dramaturga v plesne projekte, refleksija pomena dramaturga in njegove vloge ter predvsem vzgajanje novih dramaturških sil na plesnem področju.

Več informacij


Whatever Dance Toolbox
Try out alone (Poskusi sam)

Javna prezentacija:
torek, 12. 06. 2011 ob 12.00 uri

Whatever Dance Toolbox je nabor programskih orodij, oblikovanih za analizo in razvoj plesa in giba. Šest orodij, ki so vključena v komplet, lahko koreografom in plesalcem pomaga zasnovati, razviti in vaditi ples, lahko so koristna tudi pri plesnem izobraževanju ali za neplesalce pri njihovem raziskovanju gibanja. Komplet je rezultat dolgoletnega sodelovanja med BADco. in nemškim umetnikom in razvijalcem vmesnika med človekom in strojem Danielom Turingom ter odraža nekatera skupna zanimanja za koreografsko mišljenje in interakcijo med plesalcem in računalnikom.

Orodja bosta predstavili Nikolina Pristaš in Ivana Ivković.

Več informacij

Festival Pleskavica bo potekal med 9. in 19. junijem 2011 v Ljubljani.

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/maska-na-festivalu-pleskavica