V Kulturnem centru Janeza Trdine Novo mesto spet štirje abonmaji

Avtor: STA

Kulturni center Janeza Trdine (KCJT) iz Novega mesta bo v novem programskem letu 2011-2012 nadaljeval z dosedanjimi štirimi abonmajskimi sklopi, z gledališkim, glasbenim, glasbeno-gledališkim in otroškim. Z bogatim programom bodo v letu novomeškega sodelovanja pri projektu Evropska prestolnica kulture 2012 skušali navdušiti nove abonente.



Kot je povedala vodja programa KCJT Saša Šepec, bodo v okviru njihovega gledališkega abonmaja predstavili šest velikih del slovenskih in tujih avtorjev v izvedbi slovenskih poklicnih gledališč. Žanrsko bodo segli od drame do komedije, burkaške mortalitete in satire, je dodala.

V okviru glasbenega abonmaja bodo pripravili pet velikih koncertov, v tovrstni ponudbi novega prireditvenega leta pa so dali poudarek večjim zasedbam. Gostili bodo Simfonični orkester Opere in baleta Maribor, ljubljanski baletni orkester, Simfonični orkester RTV Slovenija in vokalno zasedbo Perpetuum Jazzile, je nadaljevala Šepčeva.

Glasbeno-gledališki abonma bo prinesel pet dogodkov dramskih presežkov, literature in petja v izvedbi slovenskih izvajalcev, otroški abonma pa bo združil osem prireditev, od lutkovnega, dramskega, večmedijskega in baletnega področja, je navedla. Abonmaje bodo začeli vpisovati 13. junija, prednost pri vpisu pa imajo dosedanji abonenti, je še povedala Šepčeva.

Po besedah direktorice KCJT Vesne Dular je za njihovih zavodom najboljša sezona doslej, v okviru te pa je vse njihove in pri njih prirejene prireditve obiskalo dobrih 60.000 obiskovalk in obiskovalcev. Obisk prireditev KCJT in njihovo število se v zadnjih petih letih krepi, novo prireditveno leto pa bodo jeseni začeli z obnovljenim klimatskim sistemom, je še povedala Dularjeva.

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-kulturnem-centru-janeza-trdine-novo-mesto-spet-%C5%A1tirje-abonmaji