Selektorica 42. Tedna slovenske drame je Amelia Kraigher

Avtor: STA

V Prešernovem gledališču Kranj (PGK) so za novo selektorico Tedna slovenske drame izbrali umetnostno kritičarko Amelio Kraigher in hkrati že začeli zbirati prijave uprizoritev slovenskih dramskih besedil. Rok za prijavo gledališč in skupin je 31. oktober 2011, so včeraj sporočili iz PGK.



Mandat selektorja Tedna slovenske drame traja dve leti, v letih 2010 in 2011 pa je za osrednji festival dramatike to nalogo opravljal pisatelj in režiser Marko Sosič. Programski svet PGK je na svoji seji 21. maja za novo selektorico Tedna slovenske drame imenoval umetnostno kritičarko Amelio Kraigher, ki je bila leta 2007 članica žirije za Grumovo nagrado.

S koncem gledališke sezone v PGK se sicer začenja tudi zbiranje prijav za 42. teden slovenske drame. Organizator Tedna slovenske drame tako vabi vodstva gledališč in gledaliških skupin, naj prijavijo uprizoritve slovenskih dramskih besedil v tekmovalni program 42. tedna slovenske drame. Rok za prijavo je 31. oktober 2011, so pojasnili v sporočilu za javnost.

Gledališča in gledališke skupine lahko prijavijo eno ali več predstav, nastalih na osnovi slovenskega dramskega besedila, ki so bile ali še bodo premierno uprizorjene med 1. januarjem in 31. decembrom 2011. Prijavnica je objavljena na spletni strani PGK, kjer še dodajajo, da bo 42. teden slovenske drame potekal predvidoma od 27. marca do 8. aprila 2012 v prostorih kranjskega gledališča.

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/selektorica-42-tedna-slovenske-drame-je-amelia-kraigher