Lutkovna predstava Mojca Pokrajculja

Avtor: Hiša otrok in umetnosti

V soboto, 9.4. ob 11. uri vas vabimo na lutkovno predstavo za otroke Mojca Pokrajculja v izvedbi Gledališča Zapik. Vljudno vabljeni!


Foto Arhiv gledališče Zapik

Kako spravimo deklico v lonček? Pa medveda in še kup drugih? Lahko, če smo v lutkovnem gledališču! Vsi se zatečejo v lonec pred zoprnim mrazom, ki zbada, ščipa, spodnaša in pritiska. A, ko v lončku skupaj zaspijo, se prave težave šele začnejo …

Lutkovna predstava o Mojci in živalih, ki ponoči trkajo na lonček je primerna za otroke od tretjega leta naprej in traja 35 minut.

Gledališče Zapik ima v slovenskem lutkovnem prostoru posebno mesto. Njegova ustanovitelja: Jelena Sitar, univ. dipl. dramaturginja, režiserka, gledališka pedagoginja in lutkarica ter mag. Igor Cvetko, prof. muzikologije, etnomuzikolog, ilustrator in lutkar, združujeta široko teoretično znanje s petnajstletnimi izvajalskimi izkušnjami. Sta avtorja številnih strokovnih publikacij in leposlovnih knjig, ustvarjalca predstav, ter voditelja seminarjev za umetnike, učitelje in vzgojitelje. Za svoje delo sta bila večkrat nagrajena. Predstave Zapika so tople in igrive ter vzpodbujajo lastno ustvarjalnost otrok in učiteljev. Mali gledalci v njih niso le nemi opazovalci dogajanja na odru, ampak se vanj tudi aktivno vključujejo. V estetskem smislu Zapik prisega na izvirnost in minimalizem.

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/lutkovna-predstava-mojca-pokrajculja