Danes na TSD: Predstavitev Dramskega krožka

Avtor: 41. TSD

41. TEDEN SLOVENSKE DRAME - Predstavitev Dramskega krožka študentov Oddelka za primerjalno književnost Filozofske fakultete pod mentorstvom prof. dr. Borisa A. Novaka in doc. Vinka Möderndorferja.


Kdaj: Četrtek, 31. marca, ob 18.00
Kje: v Creinativi v Kranju

Dramski krožek študentov in študentk Oddelka za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani je začel delovati spomladi leta 2010. Najprej je bil povezan s pesniško delavnico, ki jo v okviru svojih predavanj iz primerjalne verzologije že dolga leta vodi pesnik in profesor Boris A. Novak, nato se je osamosvojil. 

Gre za zunajštudijsko dejavnost, pri kateri trenutno sodeluje 25 študentov in študentk. Krožek vodita doc. Vinko Möderndorfer kot režiser in prof. dr. Boris A. Novak kot dramaturg.

Dramski krožek je svoj gledališki krst doživel junija 2010 v KUD-u France Prešeren v Ljubljani z bralno predstavo Enorazdejanke, ki je vsebovala pet enodejank: Bambola Danaje Vastič, Hiša tišine Anje Radaljac, Meta, dom Brine Klampfer, Sedem punčkinih vprašanj Katje Gorečan in Ko bi lahko drugič Helene Čehovin. Ti pretresljivi prizori so pokazali, kako se današnje razpadanje sveta zrcali na intimni ravni, tudi s pomočjo poezije in (avto)ironije, absurda in groteske.

Na literarnem večeru študentov komparativistike januarja 2011 v kavarni KavaČaj v Ljubljani sta bila bralno predstavljena tudi prizora Tjaše Mislej in Anje Bunderla.

Dramski krožek trenutno pripravlja celovečerno predstavo, ki nastaja v interakciji vseh sodelujočih. Na Tednu slovenske drame bo predstavljenih nekaj prizorov iz tega delovnega procesa.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/danes-na-tsd-predstavitev-dramskega-kro%C5%BEka