Danes na Gibanici: Med nama

Avtor: Gibanica

GIBANICA 2011 - Leja Jurišić, Teja Reba: Med nama, produkcija Exodos.


Med nama / foto Petra Veber

Kdaj: petek, 25. februar ob 18.30
Kje: Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana

Plesalki in koreografinji Lejo Jurišić in Tejo Reba je ljubljansko občinstvo imelo priložnost spoznati v zadnjem desetletju, imata pa tudi vrsto pomembnih mednarodnih izkušenj. Leja Jurišić je pred nekaj leti navdušila s svojim odličnim solom R'z'R, Teja Reba pa z nastopi v vrsti projektov Janeza Janše. Gre za odlični umetnici, ki ples raziskujeta v presečiščih s performansom in ki ju bolj od modernih režimov koreografij zanimajo telesa v zagati sedanjosti.


foto Petra Veber

Predstava Med nama povzema in razvija vrsto izkušenj, ki sta jih umetnici v zadnjih letih pridobili pri svojem delu, med drugim tudi njuno izjemno odzivnost na situacijskost ter poseben talent za carinjenje vzdržnosti na mejnem prehodu med občinstvom in predstavo. Predstava raziskuje različne vidike plesnih, telesnih, intimnih, delovnih in javnih razmerij med dvema deležnikoma, soočenima z gotovostjo neke nestalne meje. Leja Jurišić in Teja Reba tem mejam merita temperaturo.

Povezava na posnetek predstave

Avtorici in izvajalki: Leja Jurišić, Teja Reba
Oblikovanje svetlobe: Borut Cajnko
Video: Kaja Mihajlović
Dizajn: Nathalie Reba
Svetovalci: Janez Janša, Žiga Kariž, Žiga Predan
Izvršna producentka: Nataša Zavolovšek
Produkcija: Exodos
Koprodukcija: Društvo Pekinpah – Kink Kong, Maska (v okviru programa Dramaturgije plesa), Bunker/Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, Gledališče Glej, Plesni Teater Ljubljana, Pa-f


Povezave:

Obiščite tudi http://2011.gibanica.eu/sl/
Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/danes-na-gibanici-med-nama