Danes na Bobrih: Koga se strah boji?

Avtor: Gledališče Lutke Zajec

FESTIVAL BOBRI 2011- Tatjana Kokalj, Jana Kolarič: Koga se strah boji?, produkcija: Gledališče Lutke Zajec, koprodukcija: Mini teater.


foto Josip K.

Kje: Slovensko mladinsko gledališče (Stara pošta), Vilharjeva 11
Kdaj: petek, 11. februarja, ob 9.30 in 11.00
Zvrst: lutkovna predstava
Starost gledalcev: od 3. do 10. leta
Trajanje predstave: 35 minut
Število sedežev v dvorani: 60

Koga se strah boji
Besedilo in pesmi: Tatjana Kokalj, Jana Kolarič; režija: Branka Bezeljak; likovna zasnova: Jože Zajec; igralci in animatorji: Iuna Ornik, Tadeja Zajec, Jože Zajec; produkcija: Gledališče LUTKE ZAJEC; koprodukcija: Mini teater


Zgodba govori o strahu, ki ga vsi nosimo v sebi, vsak pa ga doživlja na svoj način, in o tem, kako se ga da premagati. V gozdu, kjer živijo junaki te predstave, in sicer miška, račka, zajček, kozliček in druge živali, straši Strah, pred katerim trepetajo vsi mali prebivalci. Ko pa živali spoznajo moč pravega prijateljstva in medsebojnega zaupanja, s pomočjo polžka Tiptapa strah premagajo.

Kritike:
Upoštevajoč doslej vsaj osebno videno ustvarjanje Zajčevega gledališča bi tako tudi za tokratno predstavo lahko dejali, da sodi na eno bolj izstopajočih področij njegovega ustvarjanja, namreč med izobraževalne oziroma vzgojne predstave, s tem da je v tem smislu pohvalno morda še posebej nevsiljiva, torej da vzgojnost posrečeno prikrije v duhoviti pripovedi in z njeno skladno izvedbo.
(Uroš Smasek, Večer, 18. 11. 2010)

 

Delavnica po predstavi (15 minut): Pogovor z ustvarjalci.

Povezave:

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/danes-na-bobrih-koga-se-strah-boji