Andrej Rozman Roza v Klubu CD

Avtor: CD

10. in 12. februarja se bo v Klubu Cankarjevega doma predstavil Andrej Rozman Roza s predstavama Passion de Pressheren in Kabareté Simplozij.


Andrej Rozman Roza / foto Boštjan Perovšek

ČE, 10. februarja, ob 20. uri

Andrej Rozman Roza: Passion de Pressheren

Monokomitragedija Passion de Pressheren se ukvarja s slovensko identiteto. Na podlagi zgodovinskih dejstev na nekoliko karikiran način predstavi čas, ko je vzporedno s Prešernovim obupom rasla ideja o zedinjeni Sloveniji.

Andrej Rozman Roza skozi lik Franceta Prešerna in nekaterih njegovih sodobnikov gledalca popelje od začetkov Prešernovega pesništva prek njegovega sodelovanja z Matijem Čopom do zmage vznesenih narodobudnih pesmi Jovana Vesela Koseskega, marčne revolucije in Prešernove smrti.

Avtor, režiser in igralec Andrej Rozman Roza
Avtorji pesmi France Prešeren, Janez Vesel, Jakob Zupan
Kostumografinja Meta Sever
Glasba Goran Završnik
Oblikovanje luči Matjaž  Štirn
Produkcija Rozinteater in KUD France Prešern


SO, 12. februarja, ob 20. uri

Andrej Rozman Roza: Kabareté Simplozij

Kabareté Simplozij je predstava o predstavi: variete sestavljen iz niza gledaliških točk in songov je postavljen v okvir tekmovanja za izbor pesmi večera, na katerem se s hitrimi in učinkovitimi menjavami Roza spremeni v številne popolnoma različne like. Medtem ko »strokovna žirija izbira zmagovalca«, si gledalci ogledajo še »nekatere žal povsem neznane posebnosti iz slovenske kulturne preteklosti«.

Avtor in izvajalec Andrej Rozman Roza
Glasbena spremljava Goran Završnik

Produkcija KUD France Prešeren  in Rozinteater

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/andrej-rozman-roza-v-klubu-cd