Počitniško kreativno ustvarjanje

Avtor: Plesna izba Maribor

Plesna izba Maribor v času krompirjevih počitnic organizira zelo zanimive delavnice za otroke od 10 leta naprej, ki so posebne zaradi kolektivnega načina podajanja znanja in ker združujejo mlade udeležence iz različnih slovenskih plesnih centrov (npr. Plesni forum Celje, Federacija, PIM, ...).


 

Brezplačne ustvarjalne plesne delavnice in bobnarski ritmi za šolske otroke in mladino se bodo odvijale od ponedeljka 25.10. do četrtka 28.10.2010 v prostorih Plesne izbe Maribor (karantena), na Pobreški c. 20 (za Europarkom).

Program:



Delavnica – Gibalnica 1, tkolektivnos – odnos,od 10 do 13 let, ekipa Zavoda Federacija,  10 – 11.30, dvorana B

Delavnica – Gibalnica 2, tkolektivnos – odnos,  nad 14 let, ekipa Zavoda Federacija,  11.45 – 13.15, dvorana B


Predstavitev delavnice - Gibalnice: tkolektivnos – odnos, ekipa Zavoda Federacija in udeleženci

Bobnarska ustvarjalnica, od teorije do prakse, nad 8 let, Blaž Korez, Damir Mazrek, Tina Sovič,  16.-17.30, dvorana D

Delavnica – Gibalnica

Udeleženci  in vodje se dobro umsko-gibalno razgibamo:

Vsak vodja predstavi vajo – nalogo, ki vodi v stik z osnovnimi parametri, s katerimi se vsak plesni ustvarjalec vedno znova sooča: telo, prostor, čas, ritem, hitrost, ravnotežje, eleganca hitrega odločanja itd.

Cilj je krepiti ustvarjalčev individualen, njemu-njej lasten in poseben način gibanja in njegov-njen odnos do skupine. Predvsem pa vzpodbuditi odprt in ustvarjalen odnos med ustvarjalci različnih generacij.

Vaje so obogatene z  improvizacijskimi metodami in pristopi, in so sistematično razvite in strukturirane.

Z vami bodo: Gregor Kamnikar, Maja Dekleva – Lapajne, Snježana Premuš, Andreja Rauch Podrzavnik, Kaja Valenti, Ryuzo Fukuhara.

Bobnarska ustvarjalnica vas bo spoznala z afro - kubanskim življenjem in ritmiko. V prvem  delu delavnice si boste ogledali posnetke koncertov in razne dokumentarce o izdelovanju  bobnov ter  življenju v Afriki in Kubi.  Preko sproščenega pogovora o videnem se boste v drugem delu posvetili učenju raznolikih ritmov. Z vami bodo: Blaž Korez, Damir Mazrek, Tina Sovič.
        


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/po%C4%8Ditni%C5%A1ko-kreativno-ustvarjanje