Otvoritev 45. festivala Borštnikov srečanje

Avtor: FBS

V petek 15. oktobra se bo v Stari dvorani SNG Maribor s tekmovalno predstavo A.P.Čehova PLATONOV v izvedbi SNG Drama Ljubljana, pričelo letošnje 45. jubilejno Borštnikovo srečanje.


Svečana otvoritev bo ob 19.30 v Veliki dvorani SNG Maribor, na kateri bo po pozdravnem nagovoru Alje Predan, umetniške direktorice srečanja slavnostno spregovorila ministrica za kulturo Republike Slovenije Majda Širca. Sledila bo otvoritveno plesno glasbena predstava avtorjev Matjaža Fariča in Milka Lazarja SRH, ZVOK NA KOŽI v produkciji Flote Cankarjevega doma in SToP-a.

Še pred večerno slovesnostjo bo ob 18. uri v avli SNG odprtje razstave 45 let Borštnikovega srečanja, po tej otvoritvi pa bo za balkona gledališča nagovoril navzoče župan Mestne občine Maribor Franc Kangler.

Letošnji Festival Borštnikovo srečanje je po vsebini najbogatejši doslej. Na njem  bo poleg tekmovalnega in spremljevalnega programa  tudi slovenski show-case ( selekcija predstav namenjena mednarodnemu prostoru)

V tekmovalnem programu se bo zvrstilo 12 predstav, v okvir Festivala sodijo  program za otroke, mednarodni program , mednarodna konferenca  na temo Inter - kritike in mednarodni simpozij Dramaturgija med realnostjo in vizijo.

Ob zaključku festivala bodo podeljene nagrade najboljšim igralcem in predstavam ter že 40. podeljen Borštnikov prstan za življenjsko delo ( letos namenjen igralcu ).

Povezave:

- Program 45. festivala Borštnikovo srečanje


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/otvoritev-45-festivala-bor%C5%A1tnikov-sre%C4%8Danje