Prestopi

Avtor: Moment

Moment od 27. do 29. avgusta v Slovenijo prinaša 1. mednarodni festival neodvisnega gledališča Prestopi, ki se bo odvijal po različnih lokacijah v Mariboru in gostil številne domače in tuje umetnike.


Festival združuje sveže slovenske in tuje gledališke prakse, odpira vrata raznoliki produkciji, ki prestopa meje klasičnega teatra, hkrati pa prepleta različne uprizoritvene zvrsti, kot so dramsko, lutkovno in gibalno gledališče, v zaokroženo celoto. Temelji na vrhunski produkciji mladih ustvarjalcev, ki puščajo svoj pečat na razvoju sodobne uprizoritvene umetnosti in je namenjen vsem ljubiteljem kakovostnega, sodobnega in svobodnega gledališča.
 
Gre za premierni dogodek na področju Maribora, ki je s Prestopi dobil svoj prvi festival, namenjen kvalitetni produkciji izven omejitev klasičnega gledališča. S programom festivala želimo tukajšnji publiki omogočiti ogled predstav, ki jih drugače v Mariboru in širši okolici ne bi mogla videti ter z raznolikim in kvalitetnim programom  občinstvo spodbuditi k večjemu zanimanju in potrebi po kvalitetni neodvisni produkciji. V sklopu letošnega festivala bomo tako gostili številne odmevne in priznane predstave – med drugim Trip revolucionarnega nizozemskega White Horse Collectiva, mehiško ljubezensko serenado La Cantina v produkciji češkega Anička a letadylko Theatre in edinstvenim solo performansom Primoža Bezjaka Invalid, ki je nastal v sodelovanju z mednarodnim projektom sodobne scenske umetnosti Via Negativa.

Ogled vseh predstav v sklopu festivala Prestopi je BREZPLAČEN.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/prestopi