Festival Kavč bo zavzel številne lokacije po Ljubljani

Avtor: STA

V sklopu četrtega subkulturnega festivala Kavč je v Mariboru že potekalo nekaj dogodkov, danes pa bo otvoritev festivala še v Ljubljani. Različne izvajalce bodo zainteresirani lahko spremljali na Prešernovem in Krekovem trgu, v hostlu Celica pa tudi po ljubljanskih domovih. Do sobote se bo na 90 lokacijah odvilo 130 dogodkov.


Foto: Arhiv Kavč festival

Kavč festival letos poteka po več mestih, osrednji del dogajanja pa se danes pričenja v Ljubljani. Ob 17. uri bodo številni izvajalci popestrili dogajanje na Prešernovem trgu, pol ure kasneje pa se bosta v hostlu Celica predstavili Britanka Hannah James in Avstrijka Claudia Schwab, ob t.i. neslavnostni otvoritvi pa bodo ob 18. uri bodo nastopajoči zavzeli kavarno Čokl, Kljukec bar in klub Daktari na Krekovem trgu.

Do vključno sobote bodo ljubljanska stanovanja zavzeli glasbeniki, lutkarji in drugi umetniki iz Slovenije in drugod. Obiskovalce bodo zabavali tuji izvajalci iz Hrvaške, Srbije, Madžarske, Slovaške, Francije in dlje - iz Sirije, Jordanije, Urugvaja, Benina in Kolumbije. Kot piše na spletni strani festivala, gre večinoma za etno-fusion glasbo in lutkovne predstave, program pa zajema tudi izjeme v obliki plesnih predstav, rocka, hip-hopa, swinga ali jazz koncertov ter performansa.

Dogodki bodo od danes do sobote vsak večer potekali tudi izven Ljubljane, med drugim v Novi Gorici, Celju, Logatcu, na Ptuju in Bledu. Določeni dogodki bodo namenjeni ranljivim skupinam, saj bo ena od rdečih niti festivala tema brezdomstva kot produkta vse večjega družbenega razslojevanja.

Koncept promovira tudi posebne prostore, kot so bolnišnice, uradi, manjši lokali, študentski domovi ali domovanja brezdomcev, zato ne bodite presenečeni, če se boste namesto v stanovanju znašli pod mostom, v zaporniški celici ali v predsedniški palači, piše na spletni strani festivala.

Dogodki so hkrati javni in zasebni, saj se naslov bivališča obiskovalcu razkrije šele ob rezervaciji brezplačne vstopnice. Gostitelj lahko doda tudi posebne želje ali opombe, po katerih se bodo obiskovalci ravnali (npr. posebne domače živali, nevarni sosedje, skrivni vhod ali prepovedano kajenje). Ne smejo pozabiti na copate in PPP (priporočeni prostovoljni prispevek) za nastopajoče, saj je to njihov edini honorar, so še zapisali organizatorji.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/festival-kavc-bo-zavzel-stevilne-lokacije-po-ljubljani