Gledališka dopoldneva Drame SNG Maribor na Grajskem trgu

Avtor: SNG Drama Maribor

Malim in velikim otrokom je Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor na Grajskem trgu pripravila dva gledališka dopoldneva.


SNG Drama Maribor

V soboto, 5. junija 2010, bo ob 11. uri na sporedu otroška predstava Čarovnica Hillary gre v opero. V njej Čarovnica Hillary (Mateja Pucko) med poslušanjem radia izve, da je bila izžrebana za obisk opere. Kaj je to opera? Nima pojma. Edina rešitev je, da na pomoč pokliče čarovnico in operno pevko Mario Bellacanta (Alenka Cilenšek) …
 
Teden dni zatem, v soboto, 12. junija 2010, bo ob 11. uri na sporedu Pravljica o carju Saltanu Aleksandra Sergejeviča Puškina. Sijajna domišljijska pravljica je miniaturni dramski biser. Saltanova zlobna mati in njene prijateljice prepustijo Saltanovo ženo in njunega sina Gvidona na milost in nemilost odprtemu morju. A usoda je na njuni strani ... Igrajo Nataša Matjašec Rošker, Ivica Knez, Viktor Meglič.

Po gledališkem dogodku bodo igralci poklepetali z obiskovalci in jim podarili svoje fotografije ter predstavili novi otroški gledališki abonma. Vstopnine ni, vljudno vabljeni. V primeru slabega vremena prireditev odpade.

 

Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/gledali%C5%A1ka-dopoldneva-drame-sng-maribor-na-grajskem-trgu