Delavnica za samozaposlene v uprizoritvenih umetnostih

Avtor: ZDUS / FIA

Združenje dramskih umetnikov Slovenije je kot član Mednarodne zveze igralcev FIA dobilo priložnost, da sodeluje v projektu EAEA (Evropske zveze za izobraževanje odraslih) in EFJ (Evropske zveze novinarjev): »Doseganje polnega potenciala socialnega dialoga za atipične delavce« (Reaching the Full Potential of Social Dialogue for Atypical Workers).


Foto: Pixabay

Projekt je namenjen samozaposlenim in prekarnim delavcem v uprizoritvenih umetnostih in je zamišljen kot trening z zunanjim trenerjem. Trenerka Kate Elliott iz Velike Britanije bo v Slovenijo prišla dvakrat, prvič 1. julija na enodnevni seminar, in drugič jeseni na dvodnevni seminar, datum boj določen kasneje. Skupaj z udeleženci bo poskusila oceniti sedanjo situacijo samozaposlenih v Sloveniji, in na podlagi njihovih potreb izdelati strategijo za učinkovito organiziranje atipičnih delavcev znotraj Združenja dramskih umetnikov, da bodo udeleženci dobili orodja in navdih za suvereno zastopanje svojih pravic.

Prvi seminar se bo začel ob 10.00 in končal ob 17.00, vmes bo odmor za kosilo. Potekal bo v Slovenskem gledališkem inštitutu, Mestni trg 17, Ljubljana.

Trening bo potekal v angleščini in je brezplačen. Udeleži se ga lahko največ 15 udeležencev, zato se vsi, ki vas zanima, čim prej prijavite na fia@zdus.si.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/delavnica-za-zaposlene-v-uprizoritvenih-umetnostih