Z baletom Giselle odprtje 11. festivala Junij v Ljubljani

Avtor: STA

Na Kongresnem trgu se bo z baletom Giselle, ki še danes velja za nesporno mojstrovino klasičnega romantičnega baleta, začel 11. festival Junij v Ljubljani. Do 21. junija se bodo zvrstile številne brezplačne plesne, gledališke in glasbene stvaritve. Dopoldanski in popoldanski dogodki bodo namenjeni otrokom, večeri pa umetniškim dogodkom.


Foto: Darja Štravs Tisu

Baletna predstava Giselle v izvedbi Slovenskega narodnega gledališča Opera in balet Ljubljana je na sporedu ob 21. uri.

Kot so napovedali v Mestni občini Ljubljana, se bo v petnajstih dneh zvrstilo več kot 30 doživetij, festival pa bo zaznamovalo tudi šest tematskih dni, ki bodo posebej izpostavili in približali določeno umetniško zvrst. To so dobrodelni Dan za rock, ki ga v soboto pripravlja Zveza prijateljev mladine Slovenije, KUL dan za otroke in mladino, Dan za ples, Cirkuški ponedeljek, Baletni dan in Praznik glasbe.

Gospodična KUL, pogovorni robot aplikacije Messenger na družbenem omrežju Facebook, ki je zaživela ob 10-letnici festivala, bo tudi letos na voljo za klepet in bo vse dni festivala odgovarjala na vprašanja, povezana z njim.

Ljubljana je Unescovo mesto literature in članica Unescove mreže kreativnih mest, zato v času festivala na ljubljanski mestni občini vabijo še v Knjižnico pod krošnjami v parku Zvezda, kjer pripravljajo dogodke, ki bodo povezovali knjigo in umetnost.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/z-baletom-giselle-odprtje-11-festivala-junij-v-ljubljani