Objavljen razpis za nagrado mira

Avtor: STA

Mira, ženski odbor Slovenskega centra PEN, je objavila razpis za istoimensko literarno nagrado. Predlagane kandidatke morajo odlikovati izjemni dosežki na področju literarne ustvarjalnosti in celostna osebnostna drža. Nagrada stremi k večji prepoznavnosti ustvarjalk v javnosti in stroki.


Foto: Freeimages

Nagrada se podeljuje izključno ustvarjalkam na področjih poezije, proze, esejistike, književnega prevajanja in dramatike ter na področju premišljevanja o literaturi in kulturi.

Kandidatke naj odlikujejo izjemni dosežki na področju literarne ustvarjalnosti in celostna osebnostna drža - skladno s prizadevanji in Listino Mire ter Temeljno listino PEN.

Predlagatelj oz. predlagateljica lahko poda največ dva predloga. Vsak predlog mora biti oddan v posebni ovojnici. Anonimno oddani predlogi bodo izločeni.

Predloge je treba do vključno 31. avgusta poslati na naslov SC PEN, Ženski odbor Mira, Tomšičeva 12, 1000 Ljubljana, Slovenija s pripisom Ne odpiraj - nagrada mira 2019.

Žirija v sestavi Igor Divjak, Petra Koršič, Vesna Mikolič, Tatjana Pregl Kobe in Stanislava Chrobakova Repar bo zasedala v septembru.

Vse podrobnosti o nagradi mira so dostopne na spletni strani www.mira.si.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/objavljen-razpis-za-nagrado-mira-1