Na čelu ptujskega gledališča še naprej Peter Srpčič

Avtor: STA

Ptujski mestni svetniki so danes Petru Srpčiču podelili nov petletni mandat za vodenje tamkajšnjega mestnega gledališča. Režiserju po izobrazbi se je drugi mandat iztekel konec marca, zato je zadnje tedne gledališko hišo, ki sicer nima svojega igralskega ansambla, vodil kot vršilec dolžnosti. Na razpis so se sicer prijavili štirje kandidati.


Foto: Gregor Mlakarsta

Razpis za direktorja gledališča je svet zavoda objavil februarja, v 15-dnevnem razpisnem roku pa so prejeli štiri prijave. Ker sta bili le dve med njimi popolni, so druga dva kandidata pozvali k dopolnitvi in to sta tudi storila.

Razpisna komisija je kandidate povabila na razgovore, po skrbnem pregledu dokumentacije in predhodnem mnenju sveta zavoda za direktorja soglasno potrdila dosedanjega direktorja. Danes so njihovo odločitev potrdili še v ptujskem mestnem svetu.

Ob Srpčiču se je za to mesto potegoval tudi ptujski kulturnik in režiser Samo M. Strelec, ki je Mestno gledališče Ptuj pred dvema desetletjema že vodil, neuradno pa tudi režiserka in gledališka producentka Branka Nikl Klampfer.

Peter Srpčič je 46-letni režiser, ki je ljubljanski AGRFT zaključil leta 2002. Po študiju je nekaj časa delal kot samostojni kulturnik, pozneje kot poslovni svetovalec in predavatelj komunikacije, ves čas pa režiral tudi predstave.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-celu-ptujskega-gledalisca-se-naprej-peter-srpcic