V celjskem gledališču začetek 28. festivala Dnevi komedije

Avtor: STA

S komedijo Venera v krznu v režiji Primoža Ekarta in izvedbi Prešernovega gledališča Kranj se bo nocoj v celjskem gledališču začel 28. festival Dnevi komedije. V tekmovalnem delu je tudi tokrat osem predstav. Te se bodo potegovale za naziv žlahtna komedija, podelili bodo tudi nagrade za žlahtnega režiserja ter žlahtno komedijantko in komedijanta.


Festival bo potekal do 17. marca. Od danes do nedelje si bo poleg komedije Venera v krznu mogoče ogledati še glasbeno komedijo Ventilator v režiji Jake Ivanca ter izvedbi Gledališča Koper in Novosadskega gledališča, satirični kabaret Realisti v režiji Tijane Zinajić in izvedbi Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica, absurdno komedijo Strašni starši režiserja Alena Jelena v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega in komedijo Predstava, ki gre narobe režiserja Jureta Ivanušiča v izvedbi TMK v sodelovanju z Mischief Worldwide.

Festival se bo nadaljeval v sredo, 13. marca, s komedijo Ta veseli dan ali Matiček se ženi v režiji Janusza Kice in izvedbi SNG Drama Ljubljana. Sledila bosta gledališki koncert Prekleti kadilci režiserja Tina Grabnarja prav tako v izvedbi ljubljanske Drame in odrska izpoved Polone Vetrih Ne pozabite na rože. Festival se bo sklenil s podelitvijo nagrad in koncertom Tadeja Toša s spremljevalno zasedbo z naslovom Prosto po Prešernu.

Lani je bil za žlahtno komedijo izbran komični muzikal Trač Gašperja Tiča in Davorja Hercega v režiji Jake Ivanca in Gašperja Tiča ter izvedbi Mestnega gledališča Ljubljanskega in Gledališča Koper.

Festival Dnevi komedije je edini gledališki festival na Slovenskem, ki ponuja ogled najboljših komedij preteklega leta.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-celjskem-gledaliscu-zacetek-28-festivala-dnevi-komedije