Bodite del projekta Be SpectACTive!

Avtor: PTL

Z novim letom 2019 Plestni Teater Ljubljana načrtuje nove vsebine, s tem, pa tudi sveže načine opazovanja in dojemanja plesne umetnosti. Z željo po večjem razumevanju in aktivaciji gledalcev vzpostavljajo ekipo, ki bo širila glas obiskovalcev.


Foto: Drago Videmšek

V okviru mednarodnega projekta Be SpectACTive!, ki povezuje 19 evropskih kulturnih organizacij, med njimi Plesni Teater Ljubljana iz Slovenije in v želji po izboljšanju razumevanja plesnih predstav, objavljajo odprt poziv, namenjen posameznikom (ki se s plesom ne ukvarjajo profesionalno), a bi želeli s svojim aktivnim sodelovanjem v ekipi obogatiti razumevanje sodobnega plesa in samega programa PTLja pri obiskovalcih.

Izbrani “vizionarji” bodo spremljali različne produkcije in koprodukcije Plesnega Teatra Ljubljana, po predstavah pa na vodenih pogovorih, anketah, intervjujih delili mnenja, občutke, misli o videni predstavi. V letu 2019 boste pravočasno povabljeni vsaj na 6 predstav, ki si jih boste ogledali, vsako samo za 1 “kulturni evro”. Vaše ugotovitve bodo uporabljene za analizo in izboljšanje razumevanja gledalčevih izkušenj, mnenj in komunikacije.

Cilj poziva je dobiti pestro ekipo različnih posameznikov, ki bodo s svojim videnjem, razmišljanjem in besedami z nami soodločali o ogledanih in novih predstavah ter svežih zgodbah in vsebinah. Pri pozivu ne postavljamo starostnih, spolnih ali kakršnih koli drugih omejitev, potrebna pa je predanost in zavzetost projektu ob vključitvi.

Če vas zanima aktivno udejstvovanje v projektu BeSpectACTive!, se prijavite na mail: info@ptl-lj.si. Vašemu mailu pripišite kratko motivacijsko namero, zakaj bi si želeli biti del tega projekta. Priložite tudi vaše osnovne kontaktne podatke.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/bodite-del-projekta-be-spectactive