Strelčevi Knapi slikarji otvorili Gavelline večere v Zagrebu

Avtor: STA

Zagrebško dramsko gledališče Gavella s predstavo Knapi slikarji v postavitvi slovenskega režiserja Sama M. Strelca otvorilo gledališki festival Gavellini večeri.


Foto: Pixabay

Na 33. izdaji festivala, ki bo potekala do 14. decembra, bo 12 predstav, med njimi tudi Dantonova smrt v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega in režiji Aleksandra Popovskega.

Organizatorji festivala so napovedali, da si bo zagrebško občinstvo v dveh tednih lahko ogledalo nekatere izmed najboljših predstav iz Hrvaške, Slovenije in Srbije.

Večino predstav bodo odigrala hrvaška gledališča iz Zagreba, Reke, Zadra in Splita, med katerimi bodo gostitelji iz gledališča Gavella sodelovali s tremi predstavami. Med drugimi bo ansambel Gavelle odigral tudi Shakespearovega Kralja Riharda III v režiji Popovskega.

Predstava Georga Büchnerja Dantonova smrt bo na sporedu v tekmovalnem delu programa 8. decembra. Na sporedu bo tudi Büchnerjev Woyczek reškega Hrvaškega narodnega gledališča (HNK) Ivana plemenitega Zajca režiserke Anice Tomić.

Na lanskem festivalu je zmagala Evripidova drama Medeja v izvedbi Slovenskega narodnega gledališča iz Maribora v režiji Oliverja Frljića. Nagrado za najboljšo igralko je lani prejela prvakinja mariborske Drame Nataša Matjašec Rošker z naslovno vlogo v zmagovalni predstavi.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/strelcevi-knapi-slikarji-danes-odpirajo-gavelline-vecere-v-zagrebu