Lepi dnevi v Aranjuezu na gostovanju v Novem Sadu

Avtor: SSG Trst

Predstava Lepi dnevi v Aranjuezu v izvedbi SSG Trst je v Novem Sadu navdušila občinstvo drugega gledališkega festivala jezikovnih manjšin Synergy.


Arhiv: SSG Trst

Predstavo, ki je nastala po dramski predlogi Petra Handkeja, je režiral Igor Pison. Občinstvo je lepo sprejelo tako predstavo kot tudi uvodno inštalacijo na temo ljubezni, ki je spremljevalni del uprizoritve. Protagonista predstave SSG, Natašo Barbaro Gračner in Iva Bana, ter umetniškega vodjo tržaškega gledališča, Danijela Malalana, je ob nastopu intervjuvala televizija Vojvodina. Medijskemu odzivu in uspehu so sledila tudi nova povabila, tako da se uprizoritvi, ki je tudi zaradi izjemnih igralskih kreacij že obiskala različnaa gledališča in festivale, obetajo nova gostovanja.

Od 5. do 12. novembra so v novosadskem gledališču nastopili predstavniki desetih manjšinskih gledališč: Slovenci iz Trsta, Srbi iz Budimpešte, Rusi iz Tel Aviva, Tatari iz Rusije, Armenci iz Istanbula, Madžari iz Romunije in Ukrajine. Festival spada v projekt Novi Sad-evropska prestolnica kulture 2021.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/lepi-dnevi-v-aranjuezu-na-gostovanju-v-novem-sadu