Delavnica za igralke in igralce Masterclas

Avtor: ZDUS

Združenje dramskih umetnikov Slovenije vabi igralke in igralce na delavnico CROSS-ACT treninga, ki ga bo vodil gledališki pedagog, režiser in igralec Apostolos Apostolides.


Foto: Pixabay

Delavnica bo potekala 15. in 16. decembra 2018 med 9. in 18. uro. Termin je okviren, dopoldanska ura je oba dneva prilagodljiva na deseto, popoldonska ura v soboto je stvar dogovora, glede na obveznosti v večernem času.

CROSS-ACT trening je spoj metod gledališkega urjenja in vodenja, ki ga je zasnoval gledališki pedagog, režiser in igralec Apostolos Apostolides (več informacij na povezavi).

Gre za metodo, ki se lahko umesti in razvija v okviru praktično vsake oblike gledališča, hkrati pa je tudi enkratna priložnost za igralke in igralce vseh starosti in študente igre, ki si želijo delati na sebi v smeri praktičnega gledališkega znanja in veščin ter si želijo novih inspiracij in odkritij znotraj svojega umetniškega ustvarjanja. Igralec je skozi CROSS-ACT trening sistematično in metodološko nenehno »vpet« skozi enkratno in umetniško izkušnjo. Hkrati gre tudi za izziv v urjenju, delovanju in uglaševanju skupine, ki nastopa kot eno. Skratka, končni rezultat je lahko magija na odru.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Kotizacija znaša 30 € za člane ZDUS in 40 € za nečlane ter študente.

Prijavite se lahko do 4. novembra na e-poštnem naslovu: dramaturgija.opera@gmail.com z izpolnitvijo prijavnice (povezava).


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/delavnica-za-igralke-in-igralce-masterclas