Vabilo na pogovor s Primožem Ekartom

Avtor: FBS

Uvod v 53. Festival Borštnikovo srečanje letos pripada pogovoroma z lanskima festivalskima nagrajencema, s Primožem Ekartom (Velika nagrada 52. FBS) in Sašo Pavček (Borštnikov prstan 2017), ki ju festival pripravlja v sodelovanju z medijsko hišo Večer. V četrtek, 27. septembra 2018, ob 18. uri vabljeni v medetažo SNG Maribor, novo festivalsko prizorišče, na pogovor z režiserjem in igralcem Primožem Ekartom.


Primož Ekart / Foto: Peter Uhan

Primož Ekart je režiser in avtor predstave Nemoč, ki je na 52. Festivalu Borštnikovo srečanje prejela nagrado za najboljšo uprizoritev. Izhodišče za pogovor bo tematika, ki jo obravnava nagrajena predstava ‒ nemoč umetnikov v poznem kapitalizmu ‒, in konkretne okoliščine predstave, ki nemoč potrjujejo. Ker je sogovornik vsestranski ustvarjalec, se bo pogovor dotaknil tudi njegovih drugih projektov, tistih v javni gledališki mreži in njegovih filmskih in televizijskih vlog, po katerih je znan širši javnosti. Z njim se bo pogovarjala urednica in novinarka kulturne redakcije Večera, nekdanja selektorica FBS Petra Vidali.

Primož Ekart se je rodil v Mariboru leta 1963. Igro je študiral pri profesorju Borisu Cavazzi na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, kjer je diplomiral leta 1990 z vlogo Stanleya v predstavi Harolda Pinterja Zabava za rojstni dan v režiji Mateje Koležnik. Leta 2005 je ustanovil Imaginarni, zavod za kulturno dejavnost, kjer je umetniški vodja in direktor.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vabilo-na-pogovor-s-primozem-ekartom