Poziv za sodelovanje na Amfiteatrovem simpoziju na temo SIMONA SEMENIČ: VSAK CUKA SVOJO DELICIJO

Avtor: SLOGI

Objavljamo besedilo poziva za sodelovanje na znanstvenem Amfiteatrovem simpoziju:


Simona Semenič / Foto: Nada Žgank

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Slovenski gledališki inštitut in revija Amfiteater v sodelovanju z Mednarodnim festivalom sodobnih umetnosti Mesto žensk in Oddelkom za slovenistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani objavljajo poziv za sodelovanje na znanstvenem Amfiteatrovem simpoziju, na katerem želijo spregovoriti o vseh vlogah dramatičarke, performerke, producentke, pedagoginje, pisateljice, dramaturginje ter režiserke Simone Semenič, ki je zavzela osrednje odre slovenskega gledališkega ustvarjanja in s svojim delom prepričala tako nacionalno komisijo za literaturo kot tudi komisijo za scenske umetnosti.

Zainteresirani referenti in referentke so vabljeni, da na naslov amfiteater@slogi.si do 3. septembra pošljejo naslov in povzetek referata (do 250 besed), CV (do 100 besed) ter ime in naslov ustanove, pri kateri so zaposleni (oz. svoj domači naslov, če niso zaposleni). Izbrani prispevki bodo po opravljenem recenzentskem postopku objavljeni v reviji Amfiteater. Delovni jezik simpozija bo slovenščina, dolžina referata je omejena na 20 minut.

Povezava: Več informacij o pozivu s konkretnimi vprašanji, ki jih bo naslavljal simpozij

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/poziv-za-sodelovanje-na-amfiteatrovem-simpoziju-na-temo-simona-semenic-vsak-cuka-svojo-delicijo