100 let ZDUS

Avtor: ZDUS

V torek, 19. junija, bo ob 19. uri v Švicariji (Tivoli) potekala obeležitev stoletnice društva ZDUS in razglasitev letošnjih prejemnikov prvih štipendij Sklada Jerneja Šugmana.


Kot so zapisali na svoji spletni strani, se Združenje dramskih umetnikov Slovenije zahvaljuje vsem podpornikom Sklada Jerneja Šugmana ter prijazno vabi na proslavitev 100 let od zametkov Združenja dramskih umetnikov Slovenije, podelitev priznanja Zlati glas za sinhronizacije risank in svečano razglasitev prve štipendiste/štipendistke Sklada Jerneja Šugmana. Dogodek bo potekal 19. junija 2018 ob 19. uri v Ustvarjalnem centru Švicarija, Pod turnom 4, Ljubljana –Tivoli.

Nastopili bodo člani in članice ZDUS-a iz vseh slovenskih gledališč, upokojenci in samozaposleni. Na slovesnost se lahko pripeljete z električnim vozilom, ki vas bo čakalo pred Moderno galerijo ob 18:40.

"Zahvaljujemo se Mestni občini Ljubljana za dolgoročno finančno podporo in sodelovanje v Upravnem odboru Sklada. Hvala SNG Drami Ljubljana, SNG Maribor in Festivalu Borštnikovo srečanje, Lutkovnemu gledališču Ljubljana, Lutkovnemu gledališču Maribor, Slovenskemu mladinskemu gledališču in Špas teatru za članarine. Hvala Zvezi društev slovenskih filmskih ustvarjalcev, Elektru Ljubljana, GEN-I d. o. o. in Krki d. d. Novo Mesto za donacije. Hvala Maji in Andreji Šugman ter Lei Šugman Bohinc za podporo in odobritev uporabe imena. Hvaležni smo pravnici Nini Kranjec in vsem posameznikom, ki ste z delom ali finančno podprli Sklad Jerneja Šugmana," je še zapisala na spletni strani Saša Pavček, predsednica ZDUS-a in odgovorna oseba za Sklad Jerneja Šugmana.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/100-let-zdus