Livija Pandur, Aljoša Ternovšek in Ivan Peternelj gostje pogovornega večera Moj gledališki rokopis

Avtor: SLOGI

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) in Združenje dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS) v torek, 5. junija 2018 ob 18. uri v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana) organizirata pogovorni večer Moj gledališki rokopis.


Ivan Peternelj / Foto: Luka Kaše, SMG

Gostje dramske igralke in pisateljice Drage Potočnjak bodo letošnji lavreati, prejemniki strokovne in stanovske nagrade ZDUS: Livija Pandur, Aljoša Ternovšek in Ivan Peternelj.

Livija Pandur je prejemnica »Velikega bršljanovega venca«, priznanja ZDUS za življenjsko delo, in sicer za vsestransko gledališko ustvarjanje s poudarkom na dramaturgiji. V utemeljitvi priznanja so med drugim zapisali: "... Livija Pandur je dramaturginja, snovalka, premišljevalka, ohranjevalka in vsestranska gledališka ustvarjalka, ki je s svojim delom neizbrisno zaznamovala slovensko in širšo gledališko pokrajino."

Aljoša Ternovšek je prejel priznanje ZDUS za igralske dosežke za leto 2017, v utemeljitvi pa so med drugim zapisali: "... Aljoša Ternovšek s svežino in odprtostjo do novih trendov, konceptov in projektov oblikuje tako komične kot kompleksno zastavljene karakterne psihološke vloge, najraje in najbolje pa se znajde v angažiranih avtorskih projektih, ki od njega zahtevajo vsestranski avtorski angažma... "

Ivan Peternelj je prejemnik »Bršljanovega venca«, priznanja ZDUS za umetniške dosežke na gledališkem področju za leto 2017, ob podelitvi je žirija zapisala:  "... V ustvarjalnem opusu Ivana Peternelja pomembno vlogo zavzemajo pretanjeni avtorski projekti, v katerih goji lastni gledališki svet, ki ga odlikujejo poetičnost, avtorska avtentičnost in nestandardni občutek za lepoto."


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/livija-pandur-aljosa-ternovsek-in-ivan-peternelj-gostje-pogovornega-vecera-moj-gledaliski-rokopis