Razpis za Gibanico 2019

Avtor: Društvo za sodobni ples Slovenije

V izvršni produkciji Društva za sodobni ples Slovenije in koprodukciji Cankarjevega doma, zavoda Bunker, Plesnega Teatra Ljubljana, Zavoda En-Knap, zavoda Maska, Plesne izbe Maribor, zavoda Emanat, Društva Pekinpah, Društva Nagib ter Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti bo med 27. februarjem in 2. marcem 2019 na različnih lokacijah v Ljubljani potekal 9. festival GIBANICA – Bienale slovenske sodobne plesne umetnosti.


Gibanica 2009 / Oblikovanje: Mina Fina

Zgoščen prikaz plesne ustvarjalnosti na Slovenskem, ki ga ponuja Gibanica, bo tudi tokrat dragocena informacija tako za vabljene tuje selektorje kot za domače občinstvo.  

Enotni program 9. Gibanice bo v celoti izbrala 3-članska selektorska komisija v sestavi: Claire Verlet (Francija), Ivana Ivković (Hrvaška) in Petra Pikalo (Slovenija). V uradni program, ki bo potekal v dvoranah Cankarjevega doma, Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana, Plesnega Teatra Ljubljana in Španskih borcev, je lahko izbranih največ 8 predstav po izboru selektorjev.    

Za prizorišča predstav, izbranih v program, bomo skupaj z vami, producenti, poskrbeli za profesionalno tehnično izvedbo. Prosimo pa vas, da si v matičnih gledališčih ali uprizoritvenih prostorih v času 9. Gibanice prihranite proste termine za morebitno izvedbo.

Ker želimo, da tudi vi dejavno sooblikujete 9. Gibanico, vas vabimo, da nam do 5. 10. 2018 na kultura_org@yahoo.com pošljete prijavo, ki mora vsebovati:  

1. Natančno izpolnjen prijavni list v slovenščini in angleščini.
2. Tehnični rider. Če tehničnega riderja nimate, izpolnite formular.
3.  Delujočo povezavo na posnetek predstave v visoki resoluciji, ki je lahko objavljena na Vimeu, YouTubu ali kakšni drugi spletni strani. Spletna povezava mora delovati do 30. 11. 2018.  Povezave kot so dropbox, google drive, wetransfer ipd. ne pridejo v poštev.
4.  Vsaj tri visokoresolucijske fotografije z navedbo njihovega avtorja.

VSO POTREBNO PRIJAVNO DOKUMENTACIJO NAJDETE TU!

Prijavni list je potrebno izpolniti v slovenskem in angleškem jeziku. Vse zgoraj navedeno pošljite na naslov kultura_org@yahoo.com.

Kot producent ali avtor lahko prijavite predstave, ki niso bile prijavljene ali izvedene na 8. Gibanici in so bile premierno predstavljene po 15. 10. 2016 oz. bodo  premierno izvedene in ustrezno dokumentirane pred 5. 10. 2018.

Nepopolne prijave bodo zavrnjene.

Ostali pogoji za prijavo na 9. Gibanico so:  
- predstava se lahko v celoti izvede v terminih Gibanice 27. 2.–2. 3. 2019;
- prijavljeno delo je končana produkcija (celostna oziroma izdelana predstava).

Finančni pogoji:
Predstavam, izbranim v program, bodo izplačani enotni avtorski honorarji za izvajalce, koreografe in tehnično ekipo, pokriti bodo potni stroški za tuje plesalce in organizirana ugodna nastanitev za tuje plesalce. Producente ali avtorje predstav, izbranih v program, bomo pisno obvestili do 15. 11. 2018.

Dodatne informacije dobite na tel. 041 924 515 in e-naslovu kultura_org@yahoo.com (Mojca Zupanič).

V želji, da bomo skupaj ustvarili še eno odmevno Gibanico, vas lepo pozdravljamo in še enkrat opozarjamo na zadnji datum prijave: 5. 10. 2018.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/razpis-za-gibanico-2019