Mednarodni simpozij Umetnost kamišibaja: Beseda podobe in podoba besede

Avtor: SLOGI

Mednarodni simpozij Umetnost kamišibaja: Beseda podobe in podoba besede bo potekal od četrtka, 10. maja do sobote, 12. maja 2018 v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (Mestni trg 17, Ljubljana).


Foto: SLOGI

Na mednarodnem simpoziju Umetnost kamišibaja, Beseda podobe in podoba besede se bodo posvetili fenomenu kamišibaj gledališča, ki omogoča v času digitalizacije in globalizacije avtentičnost komunikacije in možnost uresničenja umetniške svobode v neposrednem soočenju z gledalcem. V sodobnem, globaliziranem in digitaliziranem svetu ponuja kamišibaj, pripovedovanje zgodb ob slikah na malem lesenem odru, možnost zanimive analogne, kreativne, umetniške in medosebne komunikacije. Kot izvorna japonska umetniška forma dobiva kamišibaj v različnih kulturah različne vsebinske in oblikovne interpretacije. Njegova minimalistična in sinkretična forma pa zastavlja tudi številna vprašanja - ne le ustvarjalcem, temveč tudi strokovnjakom in raziskovalcem z različnih področij.

Mednarodni simpozij organizirajo Slovenski gledališki inštitut, Društvo Zapik in Društvo kamišibaj Slovenije v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem, Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani in Oddelkom za azijske študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Povezave:

Zaradi prostorskih omejitev je število prostih mest omejeno. Prijave sprejemajo do zapolnitve prostih mest oziroma najkasneje do ponedeljka, 16. aprila 2018 do 12. ure. Izpolnjeno in podpisano prijavnico pošljite na e-naslov: mihael.cepeljnik@slogi.si.

Delovni jezik simpozija je angleščina. Skladno z določili 25. člena Zakona o javni rabi slovenščine je slovenščina zagotovljena na obvestilni ravni.

V okviru večernega programa simpozija bo potekalo tudi pestro kamišibaj dogajanje: Mednarodna kamišibaj revija, Nočne predstave s kamišibaj predstavami za odrasle, … 9. maja 2018 pa bo na pobudo Društva kamišibaj Slovenije potekal tudi vseslovenski maraton kamišibaja Zaigraj kamišibaj! – sodeluje lahko vsak in povsod!

Povezava: Več informacij


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mednarodni-simpozij-umetnost-kamisibaja-beseda-podobe-in-podoba-besede