Deklica z vžigalicami

Produkcija: Mini teater
Avtor: H. Ch. Andersen
Režija: Steve Tiplady


Foto: Miha Fras

Pravljica Hansa Christiana Andersena o deklici z vžigalicami je prelepa in presunljiva zgodba, ki osvetljuje človeško krhkost in moč domišljije, ki ponuja upanje.

Odvila se bo v krogu, v intimnem prostoru, kjer bo občinstvo doživelo skoraj sanjski, čarobni svet očarljivih lutk, strašljivih senc in izvirne glasbe … Topla in nežna uprizoritev s pridihom sodobnosti.

Beseda avtorjev
Ko sva bila povabljena, da ustvariva Deklico z vžigalicami za Mini teater, sva želela raziskati pomembnost zgodbe z današnjega vidika.

Zgodba Hansa Christiana Andersena je zgodba o upanju, obupu in ljubezni, postavljena v hitro spreminjajoči se čas industrializacije, neenakost in revščina otrok pa sta zelo razširjena, saj so mesta postala magnet za obubožano prebivalstvo vasi – to je pojav, ki ga še danes lahko opazimo v mestih po svetu, ko se ljudje preseljujejo zaradi vojn ali revščine.

Kot odgovor na Andersenovo odrešitev v smrti, lahko prosimo družbo za rešitev revnih z ljubeznijo in sočutjem.

Z uporabo starih tehnologij, vsakdanjih materialov in ljubeznijo do senčnega gledališča, želiva z občinstvom deliti ganljivo in čarobno predelano pravljico, v kateri je aktivno tudi občinstvo.

Zasedba

Avtor adaptacije: Steve Tiplady
Avtorica lutk in scenografinja: Sally Todd
Glasba: Miha Petric

Nastopata: Vesna Kuzmič in Aleš Kranjec


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/deklica-z-vzigalicami-1