Ne šlataj - 220 V!

Produkcija: Šentjakobsko gledališče Ljubljana
Avtor: Iztok Lovrić
Režija: Gorazd Žilavec


Foto: Arhiv ŠGL, Bor Slana

Kupite stanovanje. Dvosobno. Vselite se. Ob tem pa se vam nasmehne sreča in spoznate še Polono, ki končno privoli, da pride k vam na obisk. Celo na večerjo … Priprave na zanimivo srečanje in morebitno »večerjo« so v polnem teku … nato pa krrrrrc!, zmanjka elektrike.

Ste že kdaj imeli težave z elektriko? Z zastarelo električno napeljavo? Jo je zmanjkalo v vašem stanovanju ali v celotnem bloku? Vas je lift pustil na cedilu? Kako hitro so prišli električarji? So odkrili in odpravili okvaro? Kaj je lahko še hujšega?! … Aja – mojstri! Ti prihajajo in odhajajo, pa spet prihajajo in odhajajo …

Ne šlataj – 220 V! je elektrokomedija o vseh nas, ki smo se odločili, da slepo verjamemo modrim kombinezonom, pametnjakovičem in gobezdačem. Pa se res ne da nič storiti zoper to? Smo res ljudje najbolj varni v svojem ovčjem tropu, ki verjame, da se »itak ne da nič storiti«? … Ali pač ne?

Drznite si vstopiti v blok na Tovarniški 45, mogoče pa tam odkrijete mojstra po svojem okusu v najbolj naelektreni komediji Iztoka Lovrića, ki je pred približno dvema desetletjema s svojim znamenintim teatrom Grapefruit dodobra zaznamoval takratno domačo gledališko sceno. Že Nikola Tesla je namreč vedel, da medosebni odnosi niso zgolj televizijsko-komedijski, temveč skrivajo globlje resnice v električni napetosti. V kar vas bodo s svojo filozofsko absurdno konverzacijo in obrtniško-tehničnim žargonom, ob katerem glavni junak ponovno spozna prvinski nagon alfa samca, prepričali junaki v našem "tipičnem" bloku, pod vodstvom vrhunskega komika, režiserja Gorazada Žilavca.

Aja – pa med predstavo čisto nič ne šlatajte!

Zasedba

Ator odrske postavitve: Gorazd Žilavec
Asistent režije in kostumografije: Marko Skok
Scenografija: Voranc Kumar
Kostumografija: Mateja Čibej
Glasbena oprema: Goran Završnik
Lektorica: Živa Čebulj

Nastopajo:

Oskar Herman, stanovalec s težavami - Damjan Kolovrat
Bojan Bizjak, klasični hišnik, rad zaide v bife - Grega Usenik
Vili Kozmos, sosed brez težav - Janez Usenik
Fabian De Bevc, frajer brez dlake na jeziku, nekdanji karierist, sicer pa sosed zgoraj - Matevž Štular
Čistilka Darinka, klasična čistilka, ki obvlada vso sceno - Zdenka Bregant Muha
Mitja Merklar, elektro podjetnik, firma elektro MM - Miha Vlaj
Stane Freh, električar z diplomo stare šole, že dvajset let pri Elektro Ljubljana in popoldanski s.p.-jevec, družabnik podjetja, ki ga ima s Cilenškovim danilom - Edi Gril
Poštar, poštar kot poštar, pač - Dragan Remškar
Danilo Cilenšek, serviser za dvigala in družabnik v podjetju s Stanetom Frehom - Rok Pirnat


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/ne-slataj-220-v