Kdaj je zadosti?

Produkcija: ŠUGLA
Režija: Bev Adams, Faceless Arts

Pohodna ulična predstava z lutkami


Foto: Arhiv Gledališča Ane Monro

Tragična zgodba o ljubezni, pohlepu in našem odnosu do sveta narave. Predstava temelji na tradicionalni slovenski ljudski pripovedki Zlatorog, predstavljena pa bo na zabaven, provokativen in predvsem svojstven način, z uporabo lutk človeške velikosti. Lutke so izdelane iz recikliranih materialov.

***

ŠUGLA (Šola Uličnega GLedališčA) je 16-mesečni izobraževalno-performativni program uličnega gledališča, ki v okviru Gledališča Ane Monro poteka od leta 2007. V okviru ŠUGLA GLEDALIŠČA pa nastajajo predstave, ki jih sami ali pod vodstvom priznanih režiserjev ustvarjajo šuglarji, kot imenujemo študente ŠUGLE. V njih poleg izbranih šuglarjev sodelujejo in nastopajo tudi drugi mladi ustvarjalci, produkcije pa šuglarji ustvarijo po končanem izobraževalnem delu. Na Ani Desetnici 2015 boste spremljali delo študentov 1. letnika pete generacije šuglarjev (produkcijo vodi lutkarica in režiserka Bev Adams iz Anglije) in 2. letnika četrte generacije šuglarjev (za produkcijo študenti poskrbijo sami).

Za vizualno podobo vseh predstav 2. Letnika Šugla gledališča – kostum, scenografija in vizualije – skrbijo študentje ALUO (Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani). Ob tem so jim v pomoč mentorji: kipar Boštjan Drinovec, arhitektka in scenografka Irena Pivka ter ulični umetnik in režiser Goro Osojnik.

Zasedba

Izdelovalec lutk: Jonny Dixon (VB), šuglarji
Nastopajo: Doris Barat, Natalija Novak, Julija Pečnikar, Ana Smerdu, Sara Šabec, Sara Tavčar, Vesna Vrabelj, Gaja Vudrag


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/kdaj-je-zadosti