Skok v pravljico z Igorjem Štamulakom


Foto: Pixabay

Delavnica prebiranja in igranja pravljic

Igor rad bere pravljice, toda še raje jih prebira ali o njih pripoveduje drugim, najmlajšim. Skupaj z njimi se ob pravljici prepusti brezmejni domišljiji, zato pravljico včasih nadgradi, ji doda nov začetek ali konec, si izmisli novega junaka, naredi pravljico še lepšo in vsem, ki jim uspe »skočiti« vanjo, ponudi priložnost, da vstopijo v čudežni svet gledališča.

Z Igorjem bodo otroci v tej sezoni prebirali ali prisluhnili legendam, o katerih pripovedujejo obalna mesta, zgodbam iz Kopra, Izole in Pirana, kakor sta jih do danes prepletla zgodovinski spomin in ljudska domišljija. Otroci bodo prisluhnili piranski legendi o najlepši hiši, ki se ponaša z napisom Naj govorijo, izolski legendi o beli golobici, koprski legendi o Ateni in njenem ščitu, ki ga je Zeus spremenil v kleč, in drugim.

Z legendami in zgodbami o prostoru, v katerem živimo, bodo mladi obiskovalci gledališča bolje spoznali kraje, kjer so doma, se seznanili z zgodovino in ljudskim izročilom in zato pozneje znali ohranjati del nesnovne kulturne dediščine Kopra in Obale.

Delavnica traja od 30 do 45 minut.